T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GÜNGÖREN - 50. Yıl Ahmet Merter İlkokulu

Okulumuza GES (Güneş Enerji Sistemleri) Kuruldu.

11. Kalkınma Planı, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ve MEB 2019-2023 Stratejik Planı doğrultusunda bireylerin kişilik ve kabiliyetlerini geliştiren, fırsat eşitliğine dayalı, kaliteyi yükselten bir dönüşüm programı uygulanması benimsenmiştir. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilmek üzere belirlenen hedefler arasında yer alan "Temiz Enerji, Temiz Okul" proje çalışmalarında okulumuz da yer almaktadır.

Enerjinin etkin kullanılması, enerji israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi amacıyla Çevre Dostu 1000 Okul Projesi ile beraber İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinelerinde Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, okulumuz çatı terasına, GES (Güneş Enerji Sistemleri)'i kurarak mevcut elektrik sistemine entegre etmiştir.

GES (Güneş Enerji Sistemleri)'i okulumuza sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür eder, yenilenebilir enerji kaynaklarını daha verimli kullanma yolunda yapılan bu çalışmalarda kendilerine kolaylıklar dileriz.

20-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2023 - Güncelleme: 20.03.2023 15:56 - Görüntülenme: 210
  Beğen | 1  kişi beğendi