OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okul yeri arsası okulumuza ve bu semte adını veren Sayın Ahmet Merter anısına oğlu tarafından Milli Eğitime bağışlanmıştır. Arsa üzerine Simitaşlar Şirketi'nin de katkısıyla üç adet baraka okul yapılmıştır. İlk etapta beş derslik olarak yapılan bu baraka okula "Ahmet Merter İlkokulu" adı verilmiştir.

Göç sebebiyle hızla artan nüfusa baraka okul yeterli olmayınca yeni bir okul yapılması gündeme gelmiştir. Simitaşların da katkısıyla 1972 yılında İsviçre'deki bir okul modelinden esinlenerek yapılmış olan A Blok binamız 1973 yılında eğitim öğretime açılmıştır. Cumhuriyetimizin 50. Yılı münasebetiyle okulumuzun adı 50.Yıl Ahmet Merter İlkokulu olmuştur.

Yine öğrenci sayısının hızla artması sonucu ek bina yapma gereği ortaya çıkmış, 1981 yılında Okul Koruma Derneği'nin girişimi ve Bakırköy Kaymakamı Sayın Selahattin Tekin'in destekleriyle B Blok binamızın yapımına başlanmıştır. 15 Derslikli bu bina 1982 yılında eğitim öğretime açılmıştır.

1999 Depreminden sonra başlatılan "Kamu Binalarının Depreme Karşı Güçlendirilmesi Projesi"  kapsamında okulumuzun yıkılıp yeniden yapılması karara bağlanmıştır. 2012 yılında tamamen yıkılan binamızın yerine 40 derslikli yeni ve modern bir okul binası yapılarak 2013-2014 Öğretim Yılı'nda eğitim öğretime açılmıştır.

1967 yılında İlkokul olarak açılan okulumuz, zorunlu eğitimin 8 yıla çıktığı 1997 yılından itibaren İlköğretim Okulu olarak hizmet vermiştir. 2012 yılında kabul edilen 4+4+4 Eğitim Sistemi Modeliyle zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmış ve okulumuza İlkokul statüsü verilmiştir.

İlk açıldığında 10 öğretmen ve bir yönetici kadrosuyla hizmet veren okulumuz bugün beş yönetici kadrosu ve 58 öğretmen kadrosuyla geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza çağdaş eğitim hizmeti sunma çabasına devam etmektedir.

Yayın: 13.11.2013 - Güncelleme: 06.01.2023 10:51 - Görüntülenme: 14476