T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GÜNGÖREN - 50. Yıl Ahmet Merter İlkokulu

Sihirli Değnek Corana

Velilerimize her hafta sonu faydalı bilgiler sunmayı amaçlamaktayız.

Çocuk, anne, baba, öğretmen ve okul iletişimleri, çocuk gelişimleri üzerine yer alacak çalışmaları özenle okumanız ve faydalı olması dileğiyle...

Bu haftasonu için yazımız Değişim Koçu Lale Kulaksızoğlu'ndan. Sihirli Değnek Corana adlı yazısını okulumuz web sayfasında yayınlanmasına izin verdiği için teşekkür ederiz.

Haftasonunda yayınlanan geçmiş yazılara, web sitemizin üst menüsünde bulunan "Veli Köşemiz - Faydalı Bilgiler" bölümünden ulaşabilir ve okuyabilirsiniz.

Haber: Elif ÜNAL (Sınıf Öğretmeni)

SİHİRLİ DEĞNEK CORANA

11-04-2020

Gece gündüz deli gibi çalışıyor, ailenize, sevdiklerinize zaman ayıramamaktan şikâyet ediyorsunuz. Yapmak istediğiniz hobiler, okumak istediğiniz kitaplar var, keşke zaman olsa da şu arkadaşınızdan yeni aldığınız tarifi yapabilseniz. Arkadaşlarınızdan bir sürü harika film önerileri aldınız, seyretmek için televizyon başına oturuyor, fakat sonunu getiremeden koltukta yorgunluktan uyuyakalıyorsunuz. Kredi kartı limitleriniz, mağazaların inanılmaz indirimlerine dayanamayıp çoktan doldu. Bir fırsatım olsa kış uykusuna yatar, hiç uyanmam ağzınızdan en çok çıkan cümle haline geldi. Okul, sınavlar, trafik, trip yapan iş arkadaşları, işten başka hiçbir şey düşünmeyen ruhsuz müdür, bakmak zorunda olduğunuz aileniz, sorumluluklarınız, bu kadar işin gücün arasında vakit ayıramadığınız sevgiliniz.... YETERRRRRRRRR!

Birden gözlerinizi açıyorsunuz, yatağınızdasınız. Dışarıdan kuş sesleri, içeriden yeni demlenmiş çay kokusu geliyor, güneşin uyanmak üzere olan bedeninizi ısıttığını hissediyor ve mutlu oluyorsunuz. Kötü bir kabus görmüş olmalısınız. Veya asıl şimdi bir rüyadasınız. Hangisini seçerseniz, tercih sizin!

Corona'nın hayatınıza getirdikleri, götürdükleri ile ilgili çokça yazılıp çiziliyor. Bunlara tekrardan girmek istemiyorum. Çünkü biraz okuyup, sosyal medyada zaman geçiren her insan, zaten bunların hepsini biliyor. 

Peki ya bilmediklerimiz? Veya görmemezlikten geldiklerimiz?

Belirsizlik insanoğlunu her zaman tedirgin etmiş, bu yüzden ya olaylardan kaçmış, görmemezlikten gelmiş ya da çözüm aramıştır.

Bu sefer, bizim neslin ilk defa deneyimlediği, boyumuzdan büyük bir belirsizlikle karşı karşıyayız.

Ve kesin olan şey 10 Mart ve 11 Nisan arasındaki "Ben" aynı kişi değiliz. Bu süreç uzadıkça da daha da değişeceğiz. Nasıl mı olacağız? Bu size bağlı!

Önerim; ne olmak istediğinizi en ince ayrıntılarına kadar yazıp çizmeniz ve sonra da bu yolda planlı programlı minik adımlarla ilerlemeniz. 

Üstelik eskiden arayıp bulamadığınız "Zaman" artık hep sizinle. Yapacağınız tek şey ise; sihirli değnek Corana'nızı alıp kendinizi baştan yaratmak.

Sağlık ve sevgiyle kalın.

Değişim Koçu, Lale Kulaksızoğlu

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.04.2020 - Güncelleme: 11.04.2020 00:53 - Görüntülenme: 1523
Kaynak: https://lalekulaksizoglu.com/
  Beğen | 2  kişi beğendi