Takı Tasarım Kursu Yıl Sonu Sergisi

Halk eğitim faaliyetleri, aynı zamanda milli ve manevi değerlerinde pekiştirileceği bir yapıya sahip olup milli birlik ve beraberliğimizin köklü bir yapıda olmasının teminatıdır, kültürel değerlerimizin hatırlatılmasında ve unutulmamasında önemli bir kaynaktır.
Güngören Halk Eğitimi Merkezi'nin Öğrenen Mahalle Projesi kapsamında Güngören 50. Yıl Ahmet Merter İlkokulu'nda açmış olduğu Takı Tasarım Kursu yoğun ilgiyle karşılanıyor. Katılanların hem ev hanımı hem de çalışan olduğu özelikle kadınlara yönelik olarak açılan kursta, kadınlar artık hem eğitim alıyor hem de öğrenerek yaptıkları el emeği göz nuru eserleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Kursiyerler hazırladıkları ürünleri e-ticaret internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında binlerce kullanıcının beğenisine sunuyor. Takı Tasarım kursunda Misinalı takılar, tığ işi takılar, kristal boncuklu takılar modern ve geleneksel yorumla öğretiliyor.
Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler aldıkları Meb onaylı sertifikalar ile ustalık, kalfalık gibi belgeleri almak için başvuru yapabiliyor, kendi işlerini kurma imkânına kavuşuyor ayrıca el sanatları teknolojisi sektöründeki işletmelerde, giyim aksesuarı yapan atölyelerde ve takı tasarımı yapan firmalarda çalışabiliyor.
Kurslar ücretsiz olarak düzenlenmektedir. Eğitim-Öğretim yılı boyunca hafta içi sabah ve öğlen saatlerinde açılmakta ve 14 yaşından büyük tüm vatandaşlar katılabilmektedir.

13-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-2023

Yayın: 13.06.2023 - Güncelleme: 13.06.2023 13:37 - Görüntülenme: 77