Nis

2023-2024 Yılı İstanbul Gençlik  Spor Müdürlüğü okullar arası Artistik Cimnastik Yarışması Erkekler Minik B kategorisinde:

Alpaslan AYRANCI

Selimcan ÇAVUŞ

Zakir SHERHANOV

Faruk Mete ÖZDİKİCİ den oluşan cimnastik takımımız

>Avrupa Yakası1.si >İstanbul geneli 2. si olmuştur.

Okulumuz öğrencilerinden,

>Alpaslan Ayrancı Avrupa yakası 2.si İstanbul geneli 6.sı

>Faruk Mete Özdikici Avrupa yakası 5.si

>Zakir Sherhanov Avrupa yakası 6.sı olarak dereceye girmişlerdir.

Artistik Cimnastik Yarışması Erkekler Minik A kategorisinde:

Hamza Sualp Yeniay Avrupa yakası 1.si İstanbul geneli 7.si olarak dereceye girmiştir

Sporcularımız  turnuvayı 2 kupa 12 madalya ile  tamamlamışlardır.

Sporcularımızı  ve antrenörlerimizi tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

Nis

Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında öğrencilerimiz madalya ile döndüler. 3/Fsınıfından Fatma Sude ÇEBİ Pentagonda ilçe 1.si oldu. Equilibrioda 4/İ sınıfından Ayşe Ela TETİK ilçe 2.si oldu. Mangalada 3/H sınıfından İsmet Zeyd AKKILIÇ ilçe 3. sü oldu. Öğrencilerimizi tebrik eder, il turnuvasına ilçemizi temsilen katılacak olan öğrencimiz Fatma Sude ÇEBİ'ye başarılar dileriz.

Mrt

2/H sınıfı öğrencileri Dance of Words ( Kelimelerin Dansı) projesi kapsamında proje ortağı olan Romanya, Makedonya, Moldova ve Türkiye'de ortak kullanılan bir deyim olan "Göze Girmek- Entering The Eye" Deyiminin maketini hazırladılar. Ve deyimle  ilgili olarak Canva web2 aracını kullanarak bir hikaye yazdılar. Öğrencilerimizi ve öğretmenimiz Aybala Güner'i tebrik ederiz.

Mrt

Çanakkale'de düzenlenen Vex Robotics yarışmasında robotik kodlama takımımız 3. oldu. Tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz 2/B Sınıfı Litvanya, İstanbul ve Trabzon'daki arkadaşları ile AKRAN ZORBALIĞI İLE MÜCADELE adlı eTwinning ESEP projeleri için işbirlikçi çalışmalarını PADLET üzerinde yaptıkları etkinlik ile gerçekleştirdiler. 2/B Sınıf Öğretmeni Mehtap ÇAKMAK AYIK

Mrt

AB Erasmus Akreditasyon Okul Eğitimi için İngilizce öğretmeni Fatma Şahin ve sınıf öğretmeni Ayşe Öztürk’ün katıldığı hareketlilikte  Roma  I. C. Rita Levi Montalcini Okulu’na ,muhteşem ev sahipliğinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizi, İstanbul’umuzu, ilçemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün akreditasyon birimine teşekkür ediyoruz.

Mrt

2/H sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Aybala Güner 7 ülkenin ortaklığı ile birlikte katıldıkları Friendly steps for nature adlı etwining projesinde doğa için çalışmalar yapıyorlar. Aralık ayından bu yana yaptıkları etkinliklerde keyifle çalışıyorlar.

Kas

50.Yıl Ahmet Merter İlkokul olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 'nı okulumuzda düzenlediğimiz törenle kutladık. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasıyla törenimiz başladı. Öğrenciler hazırladıkları dans gösterilerini şarkıları ve oratoryoları büyük bir coşkuyla sergilediler. Programın hazırlanmasında ve sahnelenmesinde emeği geçen tüm öğretmen veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. "NİCE YILLARA CUMHURİYET"

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 50. Yıl Ahmet Merter İlkokulu Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurulu 25 Ekim Çarşamba günü saat 10:30'da okulumuz çok amaçlı konferans salonunda velilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla genel kurul başladı.Okul Müdürü Sami ÖZ açılış konuşması yaparak geçmiş yılı kısaca değerlendirdi. Ve bu yıl okulda yapılması planlanan çalışmalar hakkında kısaca bilgi verildi.

Okul Aile Birliği Başkanı Refika Meral YÜCALAN bir önceki yılda yapılan çalışmalarla ilgili kurula bilgi verdi.Daha sonra seçime geçildi.

Yapılan oylama sonucunda ; Okul Aile Başkanlığına Refika Meral YÜCALAN ve ekibi oy birliğiyle tekrar seçildi.

Kurul Refika Meral YÜCALAN 'ın teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Ekm

13- 14 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul'da yapılan Artistik Cimnastik Kadınlar Kulüplerarası Minikler Türkiye Şampiyonası'na  Türkiye geneli 29 kulüp  ve 145 sporcu katılmıştır.  3/C  sınıfı öğrencimiz Elif Bade KEPEZKAYA’nın  takımı, Atakent Elit S.K takım kategorisinde  Türkiye 1.si,  öğrencimiz de bireysel miniklerde 145 sporcu arasında Türkiye 4. sü olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Okul müdürümüz Sami ÖZ ve müdür yardımcılarımız ,bu güzel galibiyetle bizleri gururlandıran öğrencimize sınıfında sürpriz yaparak pasta kestiler ve tebrik ettiler. Öğrencimizi, velimizi ve öğrencimize emeği geçen hocalarımızı tebrik ediyoruz.

Ağu

Şanlı tarihimizde elde ettiğimiz sayısız zaferleri andığımız bu günde tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyor herkesin Zafer Bayramı'nı kutluyoruz.

Tem

Okulumuz müdürü Recep ERDEN kendi isteğiyle emekli olarak Milli Eğitimdeki ve okulumuzdaki görevinden ayrılmıştır. 50. Yıl Ahmet Merter İlkokulu Ailesi olarak;
okulumuzda geçirdiği 7 yıl boyunca, okul kültürümüze büyük katkıları bulunan değerli müdürümüze yaptığı tüm çalışmalar için gönülden teşekkür ediyor, emeklilik hayatında sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyoruz.

Tem

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Dünya genelinde eşi, benzeri görülmemiş bir direniş ile canını hiçe sayarak vatanı savunan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.

Haz

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Kurban Bayramınız mübarek olsun.

Haz

Dördüncü sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilen BIODIVERSITY OF MY COUNTRY isimli eTwinning projesinde online konferans düzenlendi. Bu konferansta öğrencilerimiz Ege ve Emir Türkiye’deki biyolojik çeşitlilik üzerine hazırlamış oldukları sunumlarını gerçekleştirdiler.