Ara

İnternete erişimin her geçen gün daha da kolaylaştığı günümüzde, çocukların güvenli internet kullanma becerilerine sahip olmalarının önemi de artıyor. Bu nedenle, anne ve babaların dikkat etmesi gereken hususlara yönelik hazırladığımız video çalışmasını sizlere sunuyoruz.

Ara

Okulumuzda yürütülen "Dönüşoyunyorum" eTwinning Projesi kapsamında, öğrencilerimiz renkli bardaklar zeka oyunu etkinliği video çalışmasını sizlerle paylaşıyorlar.

Ara

"We don't fear, we take precautions" eTwinning projesi kapsamında 3/D sınıfı, "Domestic Goods Week" "Yerli Malı Haftası"nı, İngilizce dersinde, çevrimiçi uygulama yoluyla kutlayarak videosunu sizlerle paylaşıyor.

Ara

Okulumuzda yürütülen Creative English E-Twinning Projesi kapsamında, öğrencilerimiz çevrimiçi uygulamalar yoluyla hazırladıkları avatarları konuşturarak kendilerini tanıtan video çalışmalarını sizlere sunuyorlar.

Haber: Emine Nazlı Aksu (İngilizce Öğretmeni)

e-Twinning Faaliyeti Nedir?

Avrupa komisyonu Eğitim, Görsel, İşitsel ve kültür Yürütme Ajansı tarafından Erasmus+programı kapsamında finanse edilen, Avrupa okul ağı konsorsiyumu organizasyonunda 36 Avrupa ülkesi ve Avrupa dışı ülke, eğitim bakanlıkları ve veya ulusal ajans tarafından yürütülen bir faaliyettir.

Türkiye'de e-Twinning faaliyeti; Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan e-Twinning Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülmektedir.

Öğrenci ve öğretmenlerin bilişim etiği çerçevesinde, bilişim teknolojilerini verimli ve amaca yönelik kullanmaları, becerilerini arttırarak, öğretim- yöntem ve tekniklerinde değişim sağlayarak, işbirliği içinde kültürler arası diyalogun güçlenmesine olanak sağlar.

Ulusal Kalite Etiketi

e-Twinning Kalite Etiketleri, çok iyi niteliklere sahip eTwinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verilmektedir. Bu etiketler, projenin belirli bir ulusal standarta ve Avrupa standartına ulaştığını belirtmektedir.

Okulumuz 2019 yılında e-Twinning faaliyetlerinde göstermiş olduğu başarılı çalışmalarından dolayı 2. kez Ulusal Kalite Etiketi almıştır. Ulusal Kalite Etiketi belgeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ferhat ÖZTÜRK tarafından takdim edilmiştir.

e-Twinning Proje Yürütücüleri

Fatma ŞAHİN

Emine Nazlı AKSU

(eTwinning çalışmalarımızın ayrıntılarına, Menü/Projelerimiz/eTwinning bölümünden ulaşabilirsiniz.)

Kas

İngilizce öğretmenimiz Emine Nazlı Aksu'nun kuruculuğunu yaptığı 'Creative English' etwinning projesi ilk tanışma webinarlarını gerçekleştirerek çalışmalarına başlamıştır.

Kas

İngilizce öğretmenimiz Emine Nazlı Aksu'nun kuruculuğunu yaptığı 'Creative English' etwinning projesi, İngilizce dil edinme becerilerini, oyunlar, eğlenceli aktiviteler ve günümüz çağının teknolojisi web 2.0 araçlarını kullanarak daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlamaktadır.

(Okulumuzun eTwinning çalışmalarımızın ayrıntılarına, Menü/Projelerimiz/eTwinning bölümünden ulaşabilirsiniz.)

Kas

Projemizin başlığı "Korkmuyoruz, önlem alıyoruz." Projemiz ile pandemi dönemi sağlık kurallarının önemini proje faaliyetleri ve proje ürün çıktıları ile benimsemek hedeflenmektedir. Projemiz ile öğrencilerimizin günlük yaşamlarında ve okulda salgının önlenmesi amaçlanmaktadır. Pandemi ve salgın hastalıklardan korunmada izlenecek tedbirler proje faaliyetlerinde yer alacaktır. Proje çıktısı ve projenin genel değerlendirmesi Mayıs ayında yapılacaktır. Projemiz Ekim ayında başlayacak ve Mayıs ayında sona erecektir. Projelerde yaş öğrenci aralığı 7-11'dir.

Kas

Pandemi sırasında okulların yüz yüze eğitime ara vermesi, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmanın gerekliliğini eğitim dünyasının paydaşlarına bir kez daha gösterdi. Okullar tam gün yüz yüze eğitime döndüğünde bile uzaktan eğitim faaliyetlerinin destekleyici olarak devam edeceği öngörülmektedir. Teknoloji doğru ve güvenli kullanıldığında öğrenme sürecini önemli ölçüde desteklemektedir. Peki teknolojinin doğru ve güvenli kullanımı ne anlama geliyor?
Proje sürecimiz boyunca paydaşlarımızla bu soru üzerine çalışmalarımızı sergileyeceğiz.

Kas

İstanbuldaki eTwinnerlara eTwinning proje kurma, yürütme ve kalite etiketi süreçlerini etiket başvurusunda bulunmadan uygulamalı eğitim şeklinde vereceğimiz işbirlikli projemizdir.

Kas

eTwinning faaliyetleri kapsamında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Ferhat ÖZTÜRK  tarafından İngilizce öğretmenimiz Fatma Şahin'e  plaket verildi. Tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kas

Okulumuzda yürütülen "Dönüşoyunyorum" eTwinning Projesi kapsamında öğrencilerimiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kodlama etkinliği gerçekleştirdiler.

Kas

Okulumuzda yürütülen "Dönüşoyunyorum" eTwinning Projesi kapsamında öğrencilerimiz, programming for kids oyunu etkinliği gerçekleştirdiler.

Kas

Okulumuzda yürütülen "Dönüşoyunyorum" eTwinning Projesi kapsamında, öğrencilerimiz yumurta kartonlarından mangala oyunu yaptılar.

Kas

Okulumuzda yürütülen "Dönüşoyunyorum" eTwinning Projesi Afiş ve Logolarımız için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Haber: Mustafa Menteş (Sınıf Öğretmenliği)