Mrt

Ezelden beridir hür yaşamış ve her daim hür yaşayacak olan bu aziz milletin hür ve bağımsız olduğunun en büyük simgelerinden olan İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yıl dönümü kutlu olsun. Aziz şehitlerimizin ve marşımızın şairi olan Mehmet Akif Ersoy'un ruhları şad olsun.

Mrt

Ülkemizde, herhangi bir nedenle eğitim öğretim hakkından yararlanamayan veya temel eğitimini tamamlayamayan vatandaşların okuryazar hale gelebilmeleri ve yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilmeleri için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN'ın himayelerinde 05.02.2018 tarihli ve 2018/4 sayılı Genelge ile 'Okuryazarlık Seferberliği' başlatılmıştır.

Bu seferberlik kapsamında, okuma yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik okulumuzda Güngören İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından kurs açılmıştır.

I. Kademe ya da II. Kademe Okuma Yazma Kurslarına katılmak için ilçemiz Halk Eğitim Merkezine ya da okulumuza gelip başvuru yapabilirsiniz.

Mrt

Yazarlar Okullarda Projesi kapsamında, yazar Cemal Telci okulumuz öğrencileri ile buluştu. Öğrencilerimizle kısa bir söyleşiden sonra öğrencilerimiz kitaplarını imzalattılar.

Haber: Hümeyra Gonca (Sınıf Öğretmeni)

Mrt

27 Şubat-5 Mart 2023 tarihleri arasında kutlanan 34 üncü Vergi Haftası kapsamında yapılan çalışmaların görsellerini sizlerle paylaşıyoruz.

Haber: Mehmet Salih Tunç (Sınıf Öğretmeni)

Mrt

Çevre Dostu 1000 Okul kapsamında CK Enerji tarafından 28.02.2023 tarihinde okulumuz öğrencilerine Enerji Okuryazarlığı Eğitimi verildi.

Mrt

MEB Çevre Dostu 1000 Okul Projesi kapsamında, 24.02.2023 tarihinde düzenlenen Arı yaşamı eğitimine ve Balparmak kampüs gezisine okulumuz 3/C sınıfı öğrencileri katılmışlardır.

Haber: Talat Kır (Sınıf Öğretmeni)

Şbt

Yaşanan Doğal Afet Sonrası, Psikososyal Destek Eylem Planı kapsamında, okulumuz konferans salonunda, veli bilgilendirme oturumu, 21 Şubat 2023 Salı günü saat 13.00'de okulumuz rehberlik ve psikolojik danışmanı Fatih Usta tarafından gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Yaşanan Doğal Afet Sonrası, Psikososyal Destek Eylem Planı kapsamında, okulumuz konferans salonunda, öğretmen bilgilendirme oturumu, 20 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 15.00'de rehberlik ve psikolojik danışman Nuran Sarıkaya Sizgen tarafından gerçekleştirilmiştir.

Sevgili 50.Yıl Ahmet Merter Ailesi,
Ülkece yaşadığımız bu zor günlerde yaralarımıza bir nebze merhem olabilmek adına başlattığımız afet yardım kampanyamıza göstermiş olduğunuz katkıdan dolayı hepinize çok teşekkür ederiz. Bu akşam saat 17.00 itibari ile toplamda 5 kamyonet gıda, battaniye, ısıtıcı, giyisi, mont, bot, hijyenik bakım ürünü yükleyerek ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere ilgililere teslim ettik.

50.Yıl Ahmet Merter İlkokulu Sevgili Aileleri;
Okul Müdürü Recep ERDEN başkanlığında, öğretmenlerimizle oluşturulan Deprem Yardım Komisyonu aracılığıyla 50. Yıl  Ahmet Merter ailesi olarak depremde zarar gören ailelerimize yardım kampanyası başlatıyoruz. Depremzede vatandaşlarımıza gönderilmek üzere (yeni,temiz veya kullanılabilir) battaniye, mont, ayakkabı,bot, bere,eldiven ve giysi yardımı yapmak isteyen velilerimizi yardımları ile birlikte okulda bekliyor olacağız.
Vakit tek yürek olma vakti. Vakit birlik olma vakti . Desteklerinizi bekliyoruz.  Hepimizin başı sağolsun. Vatanımız var olsun.

Yardımlar toplanmaya başlandı.

Ock

Okulumuz, aralarında ülkemizin de bulunduğu Brüksel Merkezli 34 Avrupa Ülkesinin Eğitim Bakanlıklarının üye olduğu Avrupa Okul Ağı (Europen Schoolnet) tarafından, 2012 yılında okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak amacıyla uygulamaya konulan "eSafety Label" (Güvenli İnternet Etiketi) yenilenmiştir.

Ock

Disiplinlerarası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı, iş birliğini benimseyen, fen ve bilgisayar bilimi öğretimini, sosyal bilim dalları ile bütünleştiren, bilgi işlemsel düşünme becerilerinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, robotik ve oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen disiplinlerarası bir eğitim modeli olan Harezmi Eğitim Modeli çalışmaları, okulumuzda Rehber öğretmenlerimiz Nuran Sarıkaya Sizgen, Merve Duman; İngilizce öğretmenimiz Emine Nazlı Aksu, Sınıf öğretmenimiz Mustafa Aydemir tarafından yürütülerek ve 4. sınıf öğrencilerimizle beraber farklı deneyimlerle eğlenerek öğrenmeyi hedef alan ilk dönem çalışmalarını tamamlamışlardır. Birinci dönem yapılan çalışmalara ait videomuzu sizlere sunuyoruz.

Haber: Emine Nazlı Aksu (İngilzce Öğretmeni)

Ock

Okulumuz öğrencileri, Oyuncaklar Ünitesi için I Love my Toys ( Oyuncaklarımı seviyorum) Etkinliğini sınıf içerisinde gerçekleştirdiler.

Haber: Özgür Şahin (İngilizce Öğretmeni)

Ock

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Nuran Sarıkaya Sizgen tarafından özel güvenlik personeline, yardımcı personellere, kantin çalışanlarına ve okul servis şoförlerine ve yardımcı personellerine okulumuzda "Öfke ve Stres Yönetimi" eğitimi verildi. Eğitimlere ait görseller sizlere sunulmuştur.

Ock

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi tarafından her yıl Ocak ayının ikinci haftasında Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz 2/G sınıfı enerji takımı hazırladıkları dövizlerle okulumuz öğrencilerine enerji verimliliği ile ilgili farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

Haber: Meral Tunçdemir (Sınıf Öğretmeni)